Fruit Logistica 2024

EXCEED WATERMELON NOMINATED FOR INNOVATION AWARD

Translation will follow soon

Staay Food Group introduceert op de komende Fruit Logistica in Berlijn (7-9 februari) een nieuwe watermeloen in Europa: Exceed. De Exceed mini watermeloen is bovendien genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2024. Naast deze nieuwe meloen, zijn voor het eerst alle 3 de exclusieve Staay clubrassen van gekleurde peren samen te bewonderen. Ook de eigen teelt van Hollandse trostomaten en hydroponic sla staat in de spotlight.

Teaminspanning
De nominatie voor de Innovation Award met de Exceed mini watermeloen is een nieuw succes in een langdurige samenwerking tussen Staay Food Group en Hazera Seeds. Exceed is een seedless watermeloen in handzaam formaat. Eerste tests laten een langere houdbaarheid zien, betere weerbaarheid tegen weersextremen én een heerlijk zoete smaak. Exceed kan met deze eigenschappen gaan zorgen voor een nog stabielere aanvoer van knapperige, pitloze en smaakvolle mini watermeloenen met een uitstekend shelf life, ook bij uitdagende teeltomstandigheden. De première van de Exceed mini watermeloen voor de Europese markt vindt plaats op de Staay Food Group stand B45 in hal 3.2.

Eigen teelt en Foodservice
Op de stand is een selectie te zien van andere producten uit de eigen teelt van Staay. Zo zijn voor het eerst de drie gekleurde peren clubrassen samen te zien: De Red Conference, Early Desire en Dazzling Gold. Allemaal exclusief verkrijgbaar via Staay Food Group. Ook zijn de hydroponic slasoorten en trostomaten te zien. Speciale aandacht is er bovendien voor de vestiging in Venlo, die zich primair richt op de Foodservice klanten. Deze locatie biedt een vrij unieke service voor de Duitse markt, waar klanten kunnen bestellen per collo in plaats van per pallet en waar ze verschillende producten op één pallet kunnen combineren.

De prijsuitreiking voor de Innovation Award vindt plaats op 9 februari 2024, 14.30 uur in de speciale expositieruimte van FLIA Technology tussen de hallen 1.1 en 2.1.

E
trostomaten
E
trostomaten

Inne aktualności

18/04/2024

Wczesny początek sezonu na owoce letnie w Hiszpanii

W tym tygodniu otrzymaliśmy nieco wcześniej niż normalnie pierwsze melony z Hiszpanii. W przyszłym tygodniu nadejdą również pierwsze brzoskwinie i nektaryny.

Czytaj więcej
20/03/2024

Rozpoczęcie sezonu na szparagi

Sezon na szparagi znowu się rozpoczyna od codziennych świeżych dostaw hodowców z Holandii, Belgii i Niemiec.

Czytaj więcej
13/03/2024

Spotkanie hodowców 2024

W ubiegły piątek 8 marca firma Staay Venlo ponownie zorganizowała coroczne spotkanie dla zainteresowanych hodowców związane z istniejącymi relacjami.

Czytaj więcej
19/01/2024

Nowość: ananas High Color

Staay Food Group poszerza asortyment o bardzo słodką odmianę ananasa tzw. High Color.

Czytaj więcej