Fruit Logistica 2024

EXCEED WATERMELOEN GENOMINEERD VOOR INNOVATION AWARD

Staay Food Group introduceert op de komende Fruit Logistica in Berlijn (7-9 februari) een nieuwe watermeloen in Europa: Exceed. De Exceed mini watermeloen is bovendien genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2024. Naast deze nieuwe meloen, zijn voor het eerst alle 3 de exclusieve Staay clubrassen van gekleurde peren samen te bewonderen. Ook de eigen teelt van Hollandse trostomaten en hydroponic sla staat in de spotlight.

Teaminspanning
De nominatie voor de Innovation Award met de Exceed mini watermeloen is een nieuw succes in een langdurige samenwerking tussen Staay Food Group en Hazera Seeds. Exceed is een seedless watermeloen in handzaam formaat. Eerste tests laten een langere houdbaarheid zien, betere weerbaarheid tegen weersextremen én een heerlijk zoete smaak. Exceed kan met deze eigenschappen gaan zorgen voor een nog stabielere aanvoer van knapperige, pitloze en smaakvolle mini watermeloenen met een uitstekend shelf life, ook bij uitdagende teeltomstandigheden. De première van de Exceed mini watermeloen voor de Europese markt vindt plaats op de Staay Food Group stand B45 in hal 3.2.

Eigen teelt en Foodservice
Op de stand is een selectie te zien van andere producten uit de eigen teelt van Staay. Zo zijn voor het eerst de drie gekleurde peren clubrassen samen te zien: De Red Conference, Early Desire en Dazzling Gold. Allemaal exclusief verkrijgbaar via Staay Food Group. Ook zijn de hydroponic slasoorten en trostomaten te zien. Speciale aandacht is er bovendien voor de vestiging in Venlo, die zich primair richt op de Foodservice klanten. Deze locatie biedt een vrij unieke service voor de Duitse markt, waar klanten kunnen bestellen per collo in plaats van per pallet en waar ze verschillende producten op één pallet kunnen combineren.

De prijsuitreiking voor de Innovation Award vindt plaats op 9 februari 2024, 14.30 uur in de speciale expositieruimte van FLIA Technology tussen de hallen 1.1 en 2.1.

EXCEED logo
trostomaten
EXCEED logo
trostomaten

Ander nieuws

10/06/2024

Overname Westende Fruitteelt

Staay Food Group breidt het areaal aan eigen teelt flink uit met de overname van Westende Fruitteelt b.v. in Fijnaart.

Lees verder
18/04/2024

Spaans zomerfruitseizoen vroeg van start

Deze week ontvangen wij iets vroeger dan normaal de eerste meloenen uit Spanje. Komende week volgen dan ook alweer de eerste perziken en nectarines.

Lees verder
20/03/2024

Start aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is weer van start met dagelijks verse aanvoer van telers uit Nederland, België én Duitsland.

Lees verder
13/03/2024

Telersbijeenkomst 2024

Afgelopen vrijdag 8 maart organiseerde Staay Venlo weer de jaarlijkse telersbijeenkomst voor bestaande relaties en geïnteresseerde telers.

Lees verder