STAAY TEELT

THE WORLD IS OUR GARDEN

Eigen teelt van groente en fruit is wat Staay onderscheidt van veel andere leveranciers. Wij telen zelf en binden telers aan ons als partner. Zo staan wij dicht bij de teelt, blijft de keten kort en transparant en blijven producten gemakkelijk traceerbaar. Wij investeren en financieren vooruit in de teelt om de beschikbaarheid van vers product te kunnen (blijven) waarborgen. Al sinds 1985 zijn wij actief in de teelt; toen alleen in Nederland maar inmiddels ook daarbuiten in o.a. Spanje en Costa Rica.

Spanje

Ons teeltbedrijf in Tarragona, Spanje is een mooi voorbeeld van echte vollegrondsteelt. In Noord-Spanje telen Ad en zijn dochter Bianca van der Staay op grote schaal bijna 20 verschillende soorten groenten zoals o.a. spinazie, bloemkool, bosui en diverse slasoorten. Daarnaast wordt er ook (granaat)appels, pruimen, kersen en abrikozen geteeld. Een groot deel van de producten worden verladen onder onze huismerken Masia del Pino en NERO Premium.

 

Nederland

In midden Nederland (Vleuten, Werkhoven) zijn de perenbomen van Staay te vinden. Investeringen in de ontwikkeling van hardfruit zorgen hier voor een continue stroom van o.a. kwaliteitsperen. Nieuwe rassen als de Red Conference en Early Desire zijn hier o.a. marktrijp gemaakt.

Onze groentetelers in Nederland produceren in kassen. Verspreid over het land, beschikken wij over eigen teelt van tomaten, komkommers en sla. Wij investeren volop in de ontwikkeling van deze teelt. Met o.a. LED belichting, vertical farming en hydroponic teelt (op watergoten) kunnen onze telers stappen maken in efficiency, bestendigheid en duurzaamheid.

 

Perenteelt Vleuten
Perenteelt Vleuten

Costa Rica

In Costa Rica beschikt Staay Food Group over eigen teelt van meloenen. Met investeringen vanuit Nederland kunnen onze telers aan de andere kant van de oceaan hun teelt verduurzamen, vooruitplannen en door ontwikkelen. Ook wordt onze DULCE Gold ananas hier geteeld. Coƶrdinatie van de teelt en export gebeurt vanuit onze lokale vestiging SFG Dulce.

Teeltpartners

Growing together

Staay heeft een ruim aantal telers aan zich gebonden. In Nederland maar bijvoorbeeld ook in Costa Rica en Braziliƫ. Staay kiest als onafhankelijk familiebedrijf voor lange termijn afspraken met sterke telers. Wij financieren teelt en participeren in bedrijven afhankelijk van de situatie. Zo zijn de telers verzekerd van afname van hun oogsten, zijn wij nauw betrokken bij de teelt en zijn onze klanten verzekerd van een maximaal te traceren product van vertrouwde kwaliteit.

Contact