Eerste aankomst Costa Rica meloenen van eigen teelt

MELOENEN

In week 8 arriveren de eerste watermeloenen weer van onze eigen teelt in Costa Rica. Onze vestiging SFG Dulce in Costa Rica bestaat uit zes teeltlocaties met een totale oppervlakte van 550 ha. Voor risicospreiding liggen deze verdeeld over 4 teeltgebieden, te weten Parrita, Orotina, Guanacaste en Bajo Capulin.

Het seizoen start met seedless watermeloenen gevolgd door Galia in week 9 en Geel en Cantaloupe in week 11. Daarnaast verwachten we Piel de Sapo en ontvangen wij watermeloenen in bins.

Door ongunstige weersomstandigheden hebben wij besloten dit jaar iets later van start te gaan om zodoende de kwaliteit van ons huismerk DULCE te kunnen garanderen. We hebben nog een aantal weken de beschikking over Braziliaanse meloenen dus zal de overgang naar Costa Rica geleidelijk en soepel kunnen verlopen.

Vanzelfsprekend is de teelt volgens de voorschriften gecertificeerd en is volledige tracebility gegarandeerd. Wij kijken uit naar een goed en smaakvol meloenen seizoen.

Ander nieuws

18/04/2024

Spaans zomerfruitseizoen vroeg van start

Deze week ontvangen wij iets vroeger dan normaal de eerste meloenen uit Spanje. Komende week volgen dan ook alweer de eerste perziken en nectarines.

Lees verder
20/03/2024

Start aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is weer van start met dagelijks verse aanvoer van telers uit Nederland, België én Duitsland.

Lees verder
13/03/2024

Telersbijeenkomst 2024

Afgelopen vrijdag 8 maart organiseerde Staay Venlo weer de jaarlijkse telersbijeenkomst voor bestaande relaties en geïnteresseerde telers.

Lees verder
19/01/2024

Nieuw: High color ananas

Staay Food Group breidt het assortiment verder uit met een extra zoete ananasvariant, de zogeheten ‘High Color’.

Lees verder