Overname Westende Fruitteelt

HARDFRUITDIVISIE OPNIEUW UITGEBREID

Staay Food Group breidt het areaal aan eigen teelt flink uit met de overname van Westende Fruitteelt b.v. in Fijnaart. Westende Fruitteelt is met 135 hectare productie één van de grootste perentelers van Nederland. Het bedrijf is bijna 50 jaar geleden opgericht door J. van ’t Westende en was daarna in handen van zijn 3 kinderen.

Naast o.a. Conference en Doyenne du Comice worden in Fijnaart ook 2 van de 3 de exclusieve Staay clubrassen Dazzling Gold en Red Conference geteeld. Bij Westende werken ongeveer 25 personeelsleden in vaste dienst. Rond de oogst werken er nog ongeveer 400 seizoenarbeiders extra.

Met de overname verstevigt Staay Food Group haar positie in de top van de Nederlandse hardfruitteelt. Tevens onderstreept het bedrijf opnieuw haar visie om de keten te verkorten door o.a.  meer teelt aan zich te binden. Daarbij ligt de focus op de specialisaties hardfruit, steenfruit, meloen/ananas en kas- en bladgroenten. Staay Food Group beschikt over eigen teelt in Nederland, Spanje, Brazilië en Costa Rica.

westende fruitteelt staay
westende fruitteelt staay

Ander nieuws

10/06/2024

Overname Westende Fruitteelt

Staay Food Group breidt het areaal aan eigen teelt flink uit met de overname van Westende Fruitteelt b.v. in Fijnaart.

Lees verder
18/04/2024

Spaans zomerfruitseizoen vroeg van start

Deze week ontvangen wij iets vroeger dan normaal de eerste meloenen uit Spanje. Komende week volgen dan ook alweer de eerste perziken en nectarines.

Lees verder
20/03/2024

Start aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is weer van start met dagelijks verse aanvoer van telers uit Nederland, België én Duitsland.

Lees verder
13/03/2024

Telersbijeenkomst 2024

Afgelopen vrijdag 8 maart organiseerde Staay Venlo weer de jaarlijkse telersbijeenkomst voor bestaande relaties en geïnteresseerde telers.

Lees verder