Peren oogst in volle gang

HARDFRUIT

Het is weer oogsttijd in Nederland! Door het plotselinge warme, zonnige weer maken onze telers extra haast met de pluk dit jaar. Zo houden we de kwaliteit goed van het volgroeide fruit.

De plukomstandigheden zijn dit jaar dus bijzonder goed. Tijdens de groei hebben we te maken gehad met wisselend weer – van een warm en droog voorjaar tot natte, relatief koude zomerweken. Hierdoor zijn de peren iets bronskleuriger dan het afgelopen seizoen maar prima van kwaliteit en maatvoering. Het volume aan de bomen is dit jaar normaal; voor Nederland wat kleiner en voor België wat hoger dan in 2022.

Inmiddels is er alweer volop nieuwe oogst Triomphe de Vienne beschikbaar. Ook de Conference is al goed verkrijgbaar. Momenteel worden de diverse rassen volop geoogst, waaronder de exclusieve Staay clubrassen Early Desire en Red Conference. Ons clubras Dazzling Gold wordt over enkele weken (medio oktober) geoogst.

perenoogst 2023

Ander nieuws

18/04/2024

Spaans zomerfruitseizoen vroeg van start

Deze week ontvangen wij iets vroeger dan normaal de eerste meloenen uit Spanje. Komende week volgen dan ook alweer de eerste perziken en nectarines.

Lees verder
20/03/2024

Start aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is weer van start met dagelijks verse aanvoer van telers uit Nederland, België én Duitsland.

Lees verder
13/03/2024

Telersbijeenkomst 2024

Afgelopen vrijdag 8 maart organiseerde Staay Venlo weer de jaarlijkse telersbijeenkomst voor bestaande relaties en geïnteresseerde telers.

Lees verder
19/01/2024

Nieuw: High color ananas

Staay Food Group breidt het assortiment verder uit met een extra zoete ananasvariant, de zogeheten ‘High Color’.

Lees verder