SIFAV

Staay Food Group sluit zich aan bij SIFAV 2025

Staay Food Group heeft zich aangesloten bij het nieuwste Sustainability Initiative Fruit and Vegetables (SIFAV). Dit convenant moet actief bijdragen aan een duurzamere toeleveringsketen van verse groenten en fruit op economisch, ecologisch en sociaal vlak.

Minimalisering impact voedselproductie
In alles wat Staay Food Group doet, houden we onze missie voor ogen: optimale beschikbaarheid van gezond, vers en veilig voedsel. Om dit te waarborgen, wordt er geïnvesteerd in de teelt en in het verkorten van de keten. Hiermee wordt niet alleen de invloed vergroot op de beschikbaarheid en kwaliteit van het product maar ook op de teeltomstandigheden. Zo kunnen wij helpen de impact van voedselproductie op mens en planeet minimaliseren.

Omdat Staay Food Group eigen gewassen teelt en participeert in de teelt in verschillende landen, heeft het bedrijf ook direct invloed op zaken als arbeidsomstandigheden, leefbaar loon, CO2-uitstoot en waterverbruik. Aansluiting bij SIFAV betekent dat Staay samen met branchegenoten deze impact kan maximaliseren om de keten van verse groenten en fruit verder te verduurzamen.

Sustainability Initiative Fruit and Vegetables – IDH – the Sustainable Trade Initiative (idhsustainabletrade.com)

Ander nieuws

18/04/2024

Spaans zomerfruitseizoen vroeg van start

Deze week ontvangen wij iets vroeger dan normaal de eerste meloenen uit Spanje. Komende week volgen dan ook alweer de eerste perziken en nectarines.

Lees verder
20/03/2024

Start aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is weer van start met dagelijks verse aanvoer van telers uit Nederland, België én Duitsland.

Lees verder
13/03/2024

Telersbijeenkomst 2024

Afgelopen vrijdag 8 maart organiseerde Staay Venlo weer de jaarlijkse telersbijeenkomst voor bestaande relaties en geïnteresseerde telers.

Lees verder
19/01/2024

Nieuw: High color ananas

Staay Food Group breidt het assortiment verder uit met een extra zoete ananasvariant, de zogeheten ‘High Color’.

Lees verder