Start Spaans zomerfruitseizoen

VROEGE OOGST STEENFRUIT EN MELOEN

Deze week ontvangen wij iets vroeger dan normaal de eerste meloenen uit Spanje. Komende week volgen dan ook alweer de eerste perziken en nectarines. In vergelijking met vorig jaar zijn de eerste oogsten zo’n 2 weken eerder begonnen. Dat het fruit voorloopt op schema, ligt aan het warme voorjaar in Spanje. De kwaliteit is uitstekend maar de volumes zijn uiteraard nog niet heel groot.

Watermeloenen zijn zoals gebruikelijk de eerste meloenen van het seizoen maar ditmaal hebben we ook al Galia meloen beschikbaar. Vanaf ongeveer week 19 verwachten we meer volume en een verdere uitbreiding van het assortiment. Vanuit Spanje bieden wij dit zomerseizoen weer Water-, Galia, Cantaloupe en Piel de Sapo meloen aan.

Steenfruit met goede volumes
In steenfruit verwachten we iets grotere volumes dan vorig seizoen. Er zijn dit jaar namelijk minder problemen met de droogte. Er is ondanks de hoge temperaturen voldoende neerslag gevallen om de waterreservoirs weer op een acceptabel niveau te brengen. Ook in de bergen is genoeg sneeuw gevallen wat ook zorgt voor aanvoer van water. De omstandigheden zijn goed geweest voor de vruchtzetting en de groei; Voldoende koude uren in de winter en vrij stabiel, rustig weer met veel zon en hoge temperaturen in het voorjaar.

De eerste volumes verwachten we in week 18 voor perzik en nectarine. De eerste abrikozen zijn er tegen die tijd dan ook. In week 21/22 starten we met de wilde perzik en aansluitend komen de Spaanse kersen uit de Jerte vallei in Extremadura. Later in het seizoen komen ook de pruimen en abrikozen vanuit de eigen teelt in Tarragona weer op de markt.

Ander nieuws

18/04/2024

Spaans zomerfruitseizoen vroeg van start

Deze week ontvangen wij iets vroeger dan normaal de eerste meloenen uit Spanje. Komende week volgen dan ook alweer de eerste perziken en nectarines.

Lees verder
20/03/2024

Start aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is weer van start met dagelijks verse aanvoer van telers uit Nederland, België én Duitsland.

Lees verder
13/03/2024

Telersbijeenkomst 2024

Afgelopen vrijdag 8 maart organiseerde Staay Venlo weer de jaarlijkse telersbijeenkomst voor bestaande relaties en geïnteresseerde telers.

Lees verder
19/01/2024

Nieuw: High color ananas

Staay Food Group breidt het assortiment verder uit met een extra zoete ananasvariant, de zogeheten ‘High Color’.

Lees verder