NIEUW: Passiefruit uit Nederland

PILOT PAKT GOED UIT

De Hollandse passievrucht is nieuw in het assortiment van Staay Food Group. Eén van onze vaste teeltpartners heeft 2 jaar geleden in zijn kas in het Limburgse Belfeld een klein areaal van passievruchtplanten aangeplant. Na een succesvolle pilotfase is het product nu beschikbaar. Het product wordt geteeld door Brookberries, één van de 8 ‘Inno Growers’. Dit is een groep glastuinbouwbedrijven met een passie voor vernieuwing.

Het is uniek dat er passiefruit op Nederlandse bodem wordt verbouwd. Nederlands passiefruit kenmerkt zich door de zoetere smaak en het grotere formaat dan de bekende passiefruit. Door de lokale teelt kan het product namelijk rijp geoogst worden. Hierdoor zijn de vruchten merkbaar groter, zoeter en sappiger. Bij de teelt wordt bovendien alleen biologische gewasbescherming gebruikt. Dit alles maakt het product uitermate geschikt voor foodservice klanten waarbij het draait om smaak, kwaliteit en beleving.

Vanaf nu tot en met oktober is het passiefruit van eigen bodem beschikbaar in 2 kg los en 24 en 30 stuks gelegd.

 

Ander nieuws

02/07/2024

Passiefruit uit Nederland

De Hollandse passievrucht is nieuw in het assortiment van Staay Food Group. Na een succesvolle pilotfase is het product nu beschikbaar.

Lees verder
10/06/2024

Overname Westende Fruitteelt

Staay Food Group breidt het areaal aan eigen teelt flink uit met de overname van Westende Fruitteelt b.v. in Fijnaart.

Lees verder
18/04/2024

Spaans zomerfruitseizoen vroeg van start

Deze week ontvangen wij iets vroeger dan normaal de eerste meloenen uit Spanje. Komende week volgen dan ook alweer de eerste perziken en nectarines.

Lees verder
20/03/2024

Start aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is weer van start met dagelijks verse aanvoer van telers uit Nederland, België én Duitsland.

Lees verder