Agriplace

Staay Food Group vergroot transparantie met Agriplace

Staay Food Group is sinds 1 oktober jl. aangesloten op Agriplace, het complianceplatform voor veilig en duurzaam ketenbeheer. Het bedrijf zet daarmee een nieuwe stap in het nog effectiever waarborgen van kwaliteit, betrouwbaarheid en voedselveiligheid. Met Agriplace heeft Staay Food Group voortaan met één druk op de knop, inzicht in o.a. de certificering, gebruikte gewasbeschermingsmiddelen en inspectierapporten van alle aangesloten telers.

Het verzamelen en vastleggen van deze informatie kan veel werk kosten en gevoelig zijn voor fouten. Daarom is er gekeken naar een automatiseringsslag. Staay Food Group heeft hierbij gekozen voor het compliance platform Agriplace Chain.

Samenwerken aan procesverbetering
‘’Altijd verzekeren dat producten door de gehele keten heen voldoen aan alle eisen is veel werk’’ vertelt Niels Vlasblom, Operationeel Manager van Staay Food Group. “Procesoptimalisatie en -verbetering is voor ons daarom zeer belangrijk. We werken daarbij ook samen met externe partijen als Agriplace. Zo kunnen we telkens weer verbeteren.’’

“AgriPlace zorgt voor een betere structuur en inzicht in onze data. Van telers en andere leveranciers kan nu direct afgelezen worden of ze voldoen aan onze eisen en aan die van onze klanten”, aldus Vlasblom. Het systeem helpt Staay en haar telers o.a. door automatisch informatie te verzamelen uit databases van o.a. GLOBAL G.A.P, PlanetProof en BRC Food.

Ander nieuws

10/06/2024

Overname Westende Fruitteelt

Staay Food Group breidt het areaal aan eigen teelt flink uit met de overname van Westende Fruitteelt b.v. in Fijnaart.

Lees verder
18/04/2024

Spaans zomerfruitseizoen vroeg van start

Deze week ontvangen wij iets vroeger dan normaal de eerste meloenen uit Spanje. Komende week volgen dan ook alweer de eerste perziken en nectarines.

Lees verder
20/03/2024

Start aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is weer van start met dagelijks verse aanvoer van telers uit Nederland, België én Duitsland.

Lees verder
13/03/2024

Telersbijeenkomst 2024

Afgelopen vrijdag 8 maart organiseerde Staay Venlo weer de jaarlijkse telersbijeenkomst voor bestaande relaties en geïnteresseerde telers.

Lees verder