Agriplace

Staay Food Group vergroot transparantie met Agriplace

Staay Food Group is sinds 1 oktober jl. aangesloten op Agriplace, het complianceplatform voor veilig en duurzaam ketenbeheer. Het bedrijf zet daarmee een nieuwe stap in het nog effectiever waarborgen van kwaliteit, betrouwbaarheid en voedselveiligheid. Met Agriplace heeft Staay Food Group voortaan met één druk op de knop, inzicht in o.a. de certificering, gebruikte gewasbeschermingsmiddelen en inspectierapporten van alle aangesloten telers.

Het verzamelen en vastleggen van deze informatie kan veel werk kosten en gevoelig zijn voor fouten. Daarom is er gekeken naar een automatiseringsslag. Staay Food Group heeft hierbij gekozen voor het compliance platform Agriplace Chain.

Samenwerken aan procesverbetering
‘’Altijd verzekeren dat producten door de gehele keten heen voldoen aan alle eisen is veel werk’’ vertelt Niels Vlasblom, Operationeel Manager van Staay Food Group. “Procesoptimalisatie en -verbetering is voor ons daarom zeer belangrijk. We werken daarbij ook samen met externe partijen als Agriplace. Zo kunnen we telkens weer verbeteren.’’

“AgriPlace zorgt voor een betere structuur en inzicht in onze data. Van telers en andere leveranciers kan nu direct afgelezen worden of ze voldoen aan onze eisen en aan die van onze klanten”, aldus Vlasblom. Het systeem helpt Staay en haar telers o.a. door automatisch informatie te verzamelen uit databases van o.a. GLOBAL G.A.P, PlanetProof en BRC Food.

Ander nieuws

19/01/2024

Nieuw: High color ananas

Staay Food Group breidt het assortiment verder uit met een extra zoete ananasvariant, de zogeheten ‘High Color’.

Lees verder
16/01/2024

Fruit Logistica 2024

Staay Food Group introduceert op de komende Fruit Logistica in Berlijn (7-9 februari) een nieuwe watermeloen in Europa: Exceed. De Exceed mini watermeloen is bovendien genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2024.

Lees verder
15/01/2024

Wijzigingen in groepsdirectie

Staay Food Group zet de ingezette verjongingsslag verder door; Dammis van der Staay trekt zich terug in een meer adviserende rol en Michiel Geraedts treedt nieuw toe tot de groepsdirectie.

Lees verder
11/01/2024

Fruitteeltbeurs Houten 2024

Op 24 en 25 januari presenteert Staay Food Group zich voor het eerst op de Fruitteeltbeurs in Houten.

Lees verder