Start Italiaanse druivenseizoen

ZACHTFRUIT

Vandaag start Staay Food Group met de eerste aanvoer druiven uit Puglia in Zuid Italië. Het eerste ras is de Black Magic. Inkoper Sander Rutten ging afgelopen week zelf op werkbezoek bij de druiventelers in Zuid Italië. Hij bezocht de 4 telers die druiven telen voor het Staay huismerk NERO Premium. Stuk voor stuk moderne familiebedrijven die hun assortiment continue aanpassen aan de vraag uit de markt.

Ontwikkelen van nieuwe rassen en teelten
Sommige telers maken ook deel uit van een Italiaans consortium van druiventelers en ontwikkelaars waar nieuwe rassen gezamenlijk worden ontwikkeld. Kennis vergaren ze wereldwijd in Amerika, Peru, Chili en Zuid Afrika. Zo wordt een schat aan informatie omtrent teelt en rassen verzameld. Voor dit jaar hebben ze de donkere seedless rassen Maula en Dauna voor het eerst in productie.

Een duidelijke trend is dat er minder Italia en Victoria geteeld worden ten gunste van meer seedless druiven. Red Globe en Crimson blijven populair. Ook zogenaamde clubrassen als IFG45, ASDA en diverse ARRA soorten kwamen meer voor.

Nieuw: NERO Premium Zero Residue
Een gedeelte van de plantages is ingeruimd voor ZERO RECIDU druiven. Insecten worden hier bestreden met insecten en de volledige teelt is afgeschermd. Men verwacht een toename van de vraag hiernaar de komende jaren.

Algehele verwachting van de telers is dat er dit seizoen meer druiven geoogst kunnen worden dan vorig jaar. Ook de kwaliteit van de druiven is veelbelovend. Staay Food Group krijgt 3-4x per week nieuwe binnenkomsten in 5 kg, 4,5 kg en 4×1 kg NERO Premium verpakkingen. In programma’s zijn ook punnets van 10×500 g of 10×1 kg mogelijk.

Naast NERO Premium druiven, levert Staay Food Group ook dit jaar weer de kwaliteitsdruiven van Didonna. Zij telen voor Staay Food Group een breed assortiment druiven onder de merken Didonna en Supreme, verpakt in 7 kg hout, 5 kg karton en EPS. Ook hier zijn kleinverpakkingen van 500 gram of 1 kg in overleg mogelijk.

Tot medio november heeft Staay Food Group Italiaanse druiven in het assortiment.

Ander nieuws

19/01/2024

Nieuw: High color ananas

Staay Food Group breidt het assortiment verder uit met een extra zoete ananasvariant, de zogeheten ‘High Color’.

Lees verder
16/01/2024

Fruit Logistica 2024

Staay Food Group introduceert op de komende Fruit Logistica in Berlijn (7-9 februari) een nieuwe watermeloen in Europa: Exceed. De Exceed mini watermeloen is bovendien genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2024.

Lees verder
15/01/2024

Wijzigingen in groepsdirectie

Staay Food Group zet de ingezette verjongingsslag verder door; Dammis van der Staay trekt zich terug in een meer adviserende rol en Michiel Geraedts treedt nieuw toe tot de groepsdirectie.

Lees verder
11/01/2024

Fruitteeltbeurs Houten 2024

Op 24 en 25 januari presenteert Staay Food Group zich voor het eerst op de Fruitteeltbeurs in Houten.

Lees verder